Gotuj z Hardym

Carbonare

  • 40 DAG MAKARONU TYPU SPAGHETTI
  • 6 PLASTRÓW WĘDZONEGO BOCZKU
  • 2 ŚREDNIE CEBULE
  • 1 JAJKO
  • OPAKOWANIE ŚMIETANY
  • 5 DKG STARTEGO PARMEZANU
  • SÓL, PIEPRZ
  • Dosyć drobno pokrojony boczek wrzucić na patelnię, dodać do niego drobno posiekaną cebulę i usmażyć.
  •  
  • Wszystko przełożyć do rondelka, zalać śmietaną wymieszaną z serem, doprawić do smaku pieprzem (najlepiej obficie) i solą, a potem gotować.
  •  
  • Gdy sos zacznie wrzeć, dodać rozbite widelcem jajko. Odczekać, aż sos się lekko zetnie.
  •  
  • Ugotowany makaron połączyć z sosem i wymieszać.

Smacznegotongue-out



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl